onsdag 10 september 2014

Lektioner och uppgifter Samhällskunskap och Juridik

Imorgon torsdag 11/9 gäller följande:

Juridik:
Vikarie: Veronica Rubin
Material att ta med: Laddad dator

Uppgifter: 
1. Skapa ett dokument i er juridik map på drive som heter Moral som rättskälla. Svara på frågorna A,B,C,D i uppgiften som ni får i dokumentet.

2. Om ni är klara med detta ska ni skapa ett dokument i er mapp som heter Brottsbalken 2§. Gå sedan in på lagrummet.se -> lagar och förordningar -> Register över svensk författningssamling -> skriver in Brottsbalken som fritext -> trycker på post 1 -> trycker på länk i fulltext -> scrolla ner till 2§. Läs texten som står under 2§ och förklara med egna ord i ert dokument vad texten innebär.

3. Om ni är klara med både uppgift 1&2 skapar ni ett till dokument i er juridik map som heter Tolkning av egen §. Då väljer ni en egen § från SFS skriver vilken § det är och från vilken balk samt förklarar med egna ord vad denna § innebär.

Ni ska ha hunnit med att göra minst t.o.m. uppgift 2 annars har ni det som uppgift till på tisdag 16/9 när ni har lektion med mig igen!


Samhällskunskap:
Vikarie: David Ekholst
Material att ta med: Lektionsanteckningar + häftet om ideologierna + Laddad dator

Uppgift:
Förberedelse inför den ideologisk debatt som är betygsgrundande och som vi kommer hålla tisdagen 16/9. Information om uppgiften finns här. Läs uppgiften NOGA innan ni börjar förbereda er. Ta hjälp av lektionsanteckningarna, häftet och varandra för att förbereda er så bra som möjligt.

Ytterst är det dock ert egna ansvar att ta vara förberedda på samtliga frågor inför debatten 16/9! De frågor som ni alltså inte hinner diskutera igenom och förbereda er på under lektionen får ni alltså förbereda hemma.


På fredag 12/9 har ni yrkesmentor i sal A317 då ni kommer få besök av två poliser. David Ekholst kommer också att vara på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar