fredag 19 september 2014

Uppgift till tisdag 23/9 samt info om prov tisdag 7/10

Uppgift i samhällskunskap till tisdag 23/9:

Ni ska på tisdagslektionen under ca 3min/grupp redovisa uppgiften ni fick på förra lektionen. Det vill säga att informera klassen om det politiska parti som ni fick tilldelat. Tänk på att ni förutom deras viktigaste frågor också ska koppla partierna till en eller flera olika ideologier och förklara varför och på vilket sätt ni kan dra kopplingar mellan partiet och de ideologier som ni tar upp.

Tänk på att alla i gruppen måste komma till tals och berätta något.

Ni får ta med er stödord på papper om ni vill, men anteckningar på dator, mobil är strängt förbjuda och samma sak gäller hela meningar på papper. Meningen är inte att ni ska stå och läsa innantill utan att ni fritt ska berätta om ert parti så att man ser att ni själva kan det.


Prov i samhällskunskap tisdagen 7/10:

Provet kommer att vara i Aulan (A408) och det gäller som vanligt att vara där i god tid innan. Själva provet börjar 09.50 och då gäller inga eftersläpp. Ni kommer ha 70min att skriva provet och provet syftar till att testa era kunskaper i:

  • Demokrati & Diktatur
  • Riksdag & Regering
  • Ideologierna & deras rötter och historia
  • De svenska riksdagspartierna
När ni studerar kan ni utgå ifrån:
  • Häftet om ideologierna
  • Lektionsgenomgångar & lektionsanteckningar
  • Era klasskamraters genomgångar om riksdagspartierna & partiernas hemsidor
Om ni vill fördjupa er rekommenderar jag även att ni tittar på filmerna som ni hittar på selma.pedc.se (fungerar bara på skolans nätverk!). Sök på drömsamhället eller följ denna länk. Avsnitten om Liberalism, Socialism och Konservatism är de som är främst relevanta för provet (nr 8,12,13 av filmerna).

Man kan så klart också leta mer information om alla delar av provet i andra böcker och på nätet.

Maila mig om ni har några frågor, men maila i tid! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar